
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - کریمدادی مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: سیاست سازمان امور مالیاتی این است که مالیاتهای اخذ شده منجر به نارضایتی مردم نشود. بنابراین با هوشمندسازی درآمدها تقریباً این موضوع شفاف شد و امسال برای اولین بار این موضوع محقق شد که مودیان حقیقی مالیاتی میتوانند محل هزینه کرد مالیات پرداختیشان را انتخاب کنند.
او افزود: تا پایان سال ۱۴۰۲ نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد بود که ۴ درصد مربوط به عوارض شهرداریها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری، ۴ درصد واریزی به خزانه و یک درصد مربوط به مالیات سلامت بود، اما از ابتدای امسال با تصویب مجلس یک درصد به این نرخ تحت عنوان متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد اضافه شد و اقداماتی در ۱۰ ماهه امسال از محل توزیع مالیات و عوارض دریافتی داشتیم.
کریمدادی بیان کرد: از ابتدای سال تا پایان دی ۲۴۲ میلیارد تومان به حساب ۳۱ شهرداری استان واریز کردیم که ۱۱۲ میلیارد تومان سهم شهرداری بیرجند بود، ۱۳۳ میلیارد تومان برای دهیاریها، ۱۱۱ میلیارد تومان برای روستاهای فاقد دهیاری،۴۳ میلیارد تومان برای مناطق عشایری، ۱۵ میلیارد تومان برای توسعه ورزش عمومی، ۲۰۰ میلیارد تومان برای بخش سلامت و ۶۲ میلیارد تومان برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پرداخت کردیم و در مجموع میتوان گفت که در ۱۰ ماهه امسال ۷۰۴ میلیارد تومان توزیع عوارض در استان داشتیم.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد: طرح نشاندار کردن مالیاتها را داریم یعنی مودیانی که در قالب شخص حقیقی کار میکنند میتوانند تعیین کنند که مالیات پرداختی شان در چه محلی و در کدام طرح هزینه شود طرحها هم سالی یک بار در ۱۵ اردیبهشت توسط سازمان امور مالیاتی مشخص میشود و شامل طرحهایی است که تا پایان آن سال از محل مالیاتهای دریافتی باید تکمیل شود.
او عنوان کرد: سازمان ۲۶ طرح برای استان اعلام کرد که ۲ طرح در حمل و نقل و احداث راه، ۱ طرح احداث آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی،۴ طرح آموزش و پرورش و علم و فناوری،۶ طرح در توسعه زیرساختهای شهری روستایی و عشایری، ۲ طرح در زمینه گردشگری، هفت طرح در حوزه آب و ۴ طرح در حوزه برق رسانی و توسعه شهرکهای صنعتی است و در مجموع برای تکمیل این طرحها ۱۹۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تاکنون ۱۰۴ میلیارد تومان معادل ۵۴ درصد توسط مودیان مالیاتی پرداخت شده و برای ۱۱ طرح نیز به طور ۱۰۰ درصد تامین اعتبار شده است.
بیشتر بخوانید
کریمدادی تصریح کرد: ماده ۲۰ برنامه هفتم میگوید که اگر یک خیر به دستگاه اجرایی مراجعه کند و ردیف طرح تملک دارایی بگیرد در صورتی که به جای دولت بیش از ۵۰ درصد اعتبار ساخت یک طرح را قبول کند از ۲۵ تا ۵۰ درصد تخفیف مالیاتی برخوردار میشود و اگر هزینه کامل طرح را پرداخت کند مشمول ۱۰۰ تخفیف مالیاتی در آن سال میشود.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی اظهار کرد: در مورد پیمانکاران بخش معدن نیز استان ما تعداد پیمانکاران کمی دارد و غالباً این پیمانکاران از استانهای دیگرند، موضوعی که مطرح شد این بود که پیمانکاران باید پروندههای مالیاتی و حسابهایشان را در بانکهای خود استان داشته باشند و این موضوع مربوط به پیمانکارانی میشود که فعالیت عمدهشان در استان است؛ از محل فعالیت عمده این پیمانکاران در استان از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، ۱۰۹۰ میلیارد تومان سهم مالیاتی استان دریافت شده است.
او گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۴۵ نفر با سامانه جامعه گزارشات مردمی یا همان سامانه جامع سوت زنی تماس گرفتند و میزان وصول مالیات از این گزارشات ۷۰ میلیارد تومان و میزان جریمه ۲۱ میلیارد تومان بوده است؛ هم استانیها میتوانند موارد فعال مالیاتی را از طریق این سامانه و یا تلفن گویای ۱۵۲۶ اعلام کنند.
۳۵ طرح آموزش و پرورش قابلیت نشاندار شدن در سامانه مالیاتی را دارد
رخسارپور مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: یکی از قوانینی که مربوط به مالیات بوده و امسال توانستیم از آن استفاده کنیم تبصره ۱۰۰ و نشاندار کردن طرحها بود.
او افزود: در این لیست طرحهای نیمه تمام در سایت امور مالیاتی گذاشته شده و هر مودی حقیقی مالیاتی میتواند انتخاب کند که مالیاتش را در کدام بخش هزینه کند و امسال حدوداً ۲۰ میلیارد تومان برای بخش آموزش و پرورش از این محل تأمین اعتبار شد.
رخسارپور بیان کرد: ۳۵ طرح استانی داریم که پیشنهاد دادیم برای نشاندار کردن در سایت بارگذاری شوند که اگر اعتبارش به این شکل تأمین شود تا پایان ۱۴۰۴ تکمیل میشود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این ۳۵ طرح استانی ۵۰۰ میلیارد تومان است و اگر به صورت یکجا در سایت قرار بگیرد با استفاده از تبلیغات و سایر موارد میتوان به راحتی این مبلغ را تأمین کرد.